Met vlag en fluit geslaagd!

Posted by | december 14, 2016 | Nieuws | No Comments

Begin van het seizoen 2015-2016, een toch wel dringende oproep voor het werven van verenigingsscheidsrechters binnen onze vereniging. Een plan van aanpak moest er komen om te zorgen dat alle teams konden blijven spelen op dit niveau en aan de leveringsplicht voldaan werd. Na een duidelijk en heldere uitleg door de Technische Commissie, melden zich 10 leden om met volle overgave aan de cursus te beginnen. Dit alles onder leiding van de begeleiders Norty en Sandra. Heuse studieavonden werden ingepland om de spelregels via HandbalMasterz onder de knie te krijgen. En met succes! In december 2015 weten alle cursisten de spelregeltest te halen. Ondertussen worden verschillende wedstrijden gefloten om ‘een beetje te kunnen oefenen met ’t fluitje’, zoals een van de cursisten het omschrijft. Als koppel of als solist. Nooit stonden de cursisten er alleen voor. Na elke (oefen)wedstrijd werd geëvalueerd en verbeterd. Direct nadat de competitie van seizoen 2015-2016 afgelopen is, wordt een waar scheidsrechterstoernooi georganiseerd. Verschillende buurtverenigingen komen naar Groenlo zodat de cursisten nog eens extra kunnen oefenen. ‘Wat een goed en leuk initiatief!’, wordt vanuit meerdere hoeken gehoord. Meer en meer krijgen de cursisten de smaak te pakken. De goede feedback en tips van Norty en Sandra werpen zijn vruchten af. Eind mei slaagt de eerste verenigingsscheidsrechter, Esther! Nog voordat de zomervakantie begint weet ook het eerste koppel het felbegeerde papiertje binnen te halen. Een wedstrijd met een uitslag van 31-0 zorgde ervoor dat Silke en Jitske met vlag en wimpel slagen.

Het begin van seizoen 2016-2017 staat voor de deur. Net als enkele nieuwe spelregels. Een bijeenkomst georganiseerd door de NHV wordt door HV Grol goed bezocht. Het startschot om weer vol goede moed verder te gaan. Voor de geslaagde scheidsrechters betekent dit dat ze voor het eerst alleen op pad gaan. De scheidsrechters in spe oefenen nog even door. Wegens gezondheidsredenen moet één cursist (tijdelijk) het fluitje in de tas laten. Nieuwe koppels worden gevormd, even een jeugdwedstrijd tussendoor voor de afwisseling, af en toe nog een beetje spanning en twijfel. De laatste reflecties worden opgestuurd en in december 2016 staan twee koppels klaar om de Proeve van Bekwaamheid af te leggen. Eerst Lucie en Mariska, daarna Myrthe en Nathalie. Zelfverzekerd en met gezonde spanning halen beide koppels hun diploma! Yes, they did it! Een mooie afsluiter van 2016. 3 koppelscheidsrechters en een soloscheidsrechter in een jaar tijd. Met het vizier in de goede richting hopen Rianne & Chantal volgend jaar ook als koppelscheidsrechter hun diploma binnen te halen.