Kampioensdag D-jeugd

Posted by | december 24, 2015 | Nieuws | No Comments

De D-jeugd van de HV Grol speelde afgelopen zondag hun kampioenswedstrijd. Helaas liet de tegenstander pas zaterdagmiddag horen dat ze geen volledig team bij elkaar konden krijgen. Na heel veel bellen en organiseren, was er gelukkig van iedere speelster een vader en/of moeder bereid om op de geplande tijd, 10 uur, een wedstrijd te spelen.

Om half 10 waren een aantal meiden en coaches nog even boos en teleurgesteld op de oorspronkelijke tegenstanders, maar gelukkig werd dit al snel omgetoverd tot wedstrijd fanatisme. De afspraak was: veilig handballen, zorgen dat je iemand helemaal vrij speelt en keepers doorwisselen. Ditmaal kunnen wij ook de tactiek van de tegenstander vermelden. Deze tactiek was:  “poeh, zo’n warming up is wel vermoeiend (zeer bijzonder), we gaan lief met onze kinderen om en de scheidsrechters wilden absoluut alleen verdedigend werk van de voorkant zien.”

De beide teams begonnen met het begroeten nog wat onwennig, maar na een paar minuten handbal was er een ware strijd begonnen. Een echte kampioenswedstrijd met mooie spandoeken, veel publiek en spanning. De D jeugd liep door een paar snelle aanvallen met mooie doelpunten al snel uit, moest de coach weer ingrijpen om te zorgen dat de tegenstander ook een doelpunt kon maken….? Gelukkig niet. De ouders herpakten zich en kwamen gelukkig ook van de 0 af. Er werd mooi samen gespeeld. Als er iemand scoorde van het ouder team werd deze persoon zonder pardon gewisseld. Dit werd gedaan in de verdediging (zeer bijzondere tactiek). Hier werd door de D dankbaar gebruik van gemaakt. Een heel aantal vrij gespeelde hoeken scoorden vanuit deze spelsituatie.
Uiteindelijk wonnen de meiden van de D jeugd de wedstrijd dik van hun ouders en waren dan ook de terechte kampioen.

Na de wedstrijd volgde het feliciteren, de lekkere dingen, de bloemen, de kampioensfoto, champagne in de kleedkamer, de polonaise door de kantine, het patatje in de kantine en uiteindelijk de kampioensfietstocht. In de middag werd namelijk nog SinterKerst gevierd. De cadeaus zorgen voor een aantal strijdlustige meiden. Wat een lol. Hierover later meer in het clubblad. Tijdens de pauze gingen de speelsters van de D nog even voetballen, in de boom klimmen, schreeuwen, lachen en uitrusten…. Na nog een lekker borrelhapje (familie Reijrink bedankt) kon het team weer op de fiets terug om in de kantine het Nederlands team aan te moedigen. Van half tien tot half zeven is natuurlijk een erg lange handbaldag, maar gelukkig zijn er nu twee weken om goed uit te rusten.

Wij willen iedereen, OUDERS, jeugdcommissie, teams, bestuur, familie, vrienden, buren enzovoort heel erg bedanken voor jullie inzet, aanwezigheid, felicitaties, snoep, drinken, patat, cupcakes, champagne, bloemen en natuurlijk het tegen ons willen spelen.

Dankjewel,
De D-jeugd en coaches